Å våkne naturlig

Da jeg reiste rundt i Asia i 2016 møtte jeg, og ble kjent med, endel lokale på ulike steder hvor jeg bodde over lengre perioder. Er det enting som er sikkert, så er det at det er en ENORM kulturforskjell mellom oss og dem. Det er utrolig mange ting som kan nevnes her, men noe av det jeg virkelig kjente på, og lærte mye om var: tid, stress, verdier og om ting vi i vesten tror vi liksom BARE MÅ gjøre, fikse og ordne, for at verden ikke skal rase sammen… Ting jeg tidligere mente var super viktig, har jeg fått nye tanker og perspektiv på – det er jo sånn: når du endrer hvordan du ser på en ting, så endrer det du ser på seg, også.

Dette er bare en av mange historier – og det høres kanskje litt teit ut, men jeg mener det er noe som kan hjelpe og påvirke mennesker sykt mye!
Jeg møtte en ung, lokal fyr på Bali – som kunne fortelle meg at han ALDRI hadde våknet til en alarm før. I HELE sitt liv. Ever! Han var noen år yngre enn meg, så selvfølgelig, først tenkte jeg: haha, morsomt.. men, believe it or not – det var sant! Og det viste seg at han var ikke akkurat alene om det heller!
Asiatere er absolutt ikke late, lagt i fra! De sover ikke bort dagen, de jobber – men, de sover/våkner utifra sin naturlige døgnrytme!

Fra det sekundet denne ideen om å våkne naturlig ble plantet i hodet mitt, var jeg solgt. THIS IS WHAT I WILL BE DOING FOR THE REST OF MY LIFE!

17453472_10158408270525164_1392977355_oJeg har selv aldri vært en morgenfugl. Og må ærlig innrømme at så lenge jeg kan huske har det vært PAIN å våkne til alarm tidlig på morgenen, å stå opp, for å få gjort alt som jeg bare MÅTTE gjøre den dagen. I tillegg sover jeg veldig tungt, så det har aldri vært nok med EN alarm her – jeg måtte ha på mange. MANGE! Ikke fordi jeg slumret (løgn..jeg gjorde det og..) men mest fordi jeg faktisk ikke hørte. Jeg sov meg igjennom. Og når jeg først hørte, følte jeg meg bare ekstra trøtt, selv om jeg egentlig burde ha vært uthvilt? Bare meg, eller..? anyone??

Og dette er veldig interessant – fordi etter jeg bestemte meg for å våkne av meg selv, våkne av lyset – har jeg en helt annen feeling enn før. En helt annen energi! Jeg får gjort mer, er gladere, mindre stressa og er mer effektiv!

Før dro jeg alltid for gardinene før jeg la meg. Nå drar jeg dem alltid OPP, så jeg kan våkne naturlig og rolig til lyset – og det føles så utrolig digg!
Kunne du tenkt deg å våkne uthvilt, når kroppen din er klar, framfor å bråvåkne av en ULENDE alarm? Isåfall: This is the recipe!

Og nei, du kommer ikke til å sove bort dagen. Det er det som er hele greia! Fra erfaring er jeg sikker på at du har sovet bort mange flere dager ved å skru av alarmen for å sove videre, enn du kommer til å gjøre hvis du lar kroppen din våkne naturlig, og står opp fordi du er uthvilt og klar for dagen.
Når hodet ditt, kroppen din og hele deg vet at du får sove til du våkner naturlig, slapper du av på en helt annen måte, og du vil også raskere føler deg uthvilt.

Bildet under er utsikten jeg våkner til i Cape Town, hvor jeg er nå. En glede å våkne hver eneste dag!! Null stress <3 peace and love, og bare det 😉 ! Og det er sånn livet skal være…

17454853_10158408130805164_542612162_o

..Og jadaaa, jeg er helt enig: enkelt for meg å gjøre dette, men det går jo ikke ann å gjennomføre i en supertravel hverdag – du har jo en jobb, og trening, og levering av kids – og masse ting du bare MÅ gjøre, du må faktisk! stresse med alt du skal fikse, være på 4 ulike steder til samme tid, levere, hente, kjøre, skole, jobb, middag, bursdager, innleveringer…
men, er det egentlig sånn du vil leve?? Isåfall så blir det vell alarm da… – Berit

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *